Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Bredere heading[1]

Ny nettutstilling

Historier kan dukke opp på uventede plasser i et arkiv. Vår arkivar Antonia Reime Aabø fant skjebnen til en familie i Varteig for 116 år siden, kort og brutalt oppsummert på en bunke regnskapsbilag fra 1901. Senere har både Antonia og arkivmaterialet fra Varteig kommet hit til IKA, til henholdsvis nyopprettet stilling og oppbevaring for evigheten. Nå har hun laget en nettutstilling om den dramatiske fortellingen og om hva som skjedde etter at den dukket opp. 

Velkommen til "Året på Gabrielhytta".

 

IMG_0869[1]

Arkivkvelden 2017

Denne uken arrangerte vi vår «Arkivkveld» på Glenghuset for andre gang, og i år fikk publikum fikk vite mer om sosiale forhold i Norge før velferdsstaten. Trond Svandal fortalte om hvordan man tidligere forholdt seg til fattige, kriminelle, ugifte mødre og andre som ikke passet inn i samfunnsnormen. Historien bak vår nye nettutstilling "Året på Gabrielhytta" ble også presentert, og publikum fikk se 112 år gamle dokumenter fra samlingene våre på nært hold. 

Det er veldig hyggelig å treffe publikum og vise fram materiale fra våre rikholdige arkiv, og vi gleder oss allerede til neste formidlingsarrangement.

LitenPåMidten

Er du vår nye medarbeider?

Vi søker arkivar/IKT-rådgiver 100% fast stilling

Vi ønsker å styrke IKA Østfold med en arkivar / IKT-rådgiver med gode kunnskaper innen arkivfag og IKT, til vårt lille, men trivelige arbeidsmiljø. Vil du jobbe hos oss?

Les mer HER.

 

Jubileumsbrev

Gratulerer med dagen, Fredrikstad!

I arkivet etter Sarpsborg formannskap ligger dette takkekortet fra 1917. Da feiret Fredrikstad sitt 350-årsjubileum, og Sarpsborg hadde vist oppmerksomhet til nabobyen.

På dagen hundre år etter er det på nytt bursdagsfeiring, og vi hilser til byen på 450-årsdagen!

 

Trond2

Ny medarbeider

Vår nye medarbeider, Trond Svandal, er nå på plass.

tastatur

Manglende journalføring av e-post i forvaltningen

Fikk du med deg denne saken i sommer? Avdelingsdirektør i Arkivverket, Espen Sjøvoll, ble intervjuet av Dagbladet både om den aktuelle Sandberg-saken, og om riksrevisjonens avdekking av omfattende mangler i journalføring og offentlighet i flere departementer tidligere i vår.

Les mer HER

Foto:

Takk, Kjell!

Vår kjære kollega Kjell Ivar Antonsen blir pensjonist.

Bare logo

Er du vår nye kollega?

IKA Østfold søker etter to dyktige arkivarer til faste stillinger på henholdsvis 80% og 100%. Vi er er lite, men trivelig arbeidsmiljø. Er du vår nye kollega?

Søknadsfrist 20.juli.2017. Mer informasjon finner du HER 

Roser og protokoller fra eldre tider

IKA holder feriestengt i uke 29.

Sommeren har kommet, og IKAs ansatte skal snart ha ferie. I uke 29 overlapper ferieukene våre, og IKA holder derfor stengt 17. - 21. juli.

Vi ønsker alle en god sommer, og på gjensyn etter ferien!

Utklipp fra 17. maikomiteens protokoll

God 17. mai!

Kaffe og melk serveres- Ta med mat og kopp!

Protokollen etter 17. maikomitèen i Mysen sitt arbeid fra 1936 til 1968 gir oss innblikk i en feiring i tradisjonelle former som forandrer seg lite fra år til år. Stort sett dreier møtereferatene seg om fordeling av arbeidoppgaver, oppstilling av rekkefølgen i folketoget, og liknende. Men det er også noen utklipp klistret inn i protokollen: Førsteklassingene Anne Gerd Samuelsen, Gry Gundersen og Ann-Helen Eriksen gikk i 17. maitog for første gang i 1965, iført tidsriktige, lårkorte bunader. Og på arrangementet ved Sviu skole var det hyppige matpauser på programmet. Kaffe og melk ble servert, men kopp og mat måtte medbringes. Bunadmote og prosedyrer rundt bevertning har endret seg, men ellers er nok 17. mai stort sett som den alltid har vært, både i Eidsberg og resten av landet . Ha en fin feiring, alle sammen!

IMG_4129 - Kopi (2)

Krigen er slutt! Fred!

-en vaktrapport utenom det vanlige

Rapportene i de eldre vaktprotokollene til Halden brannstasjon beskriver stort sett daglig testing av brannmeldere, branntilløp, syketransporter og hjelpeoppdrag. Men den 8. mai 1945 gir vakthavende en detaljert beskrivelse av frigjøringsdagen i Halden by:

 

ikalogo-filled-grey-utentekst

Ledig stilling

Vi søker en dyktig arkivar / historiker i 50 % fast stilling

Denne stillingen er nå besatt.

IKAJulekortet

God jul!

Vi ønsker alle våre kolleger og samarbeidspartnere en god jul og et riktig godt nytt år!

arkheion

Ny utgave av "Arkheion"

I dette Arkheion settes det lys på de kommende og pågående reformene i det kommunale landskapet.

IKA Østfold (Østfold interkommunale arkivselskap IKS)
Tlf: 69 11 63 05 / 970 11 466
Org.nr.: 984 789 572